Tiltrer som teatersjef 01.08.2021

Kari Ramnefjell blir ny teatersjef

Kari Ramnefjell er ansatt som ny teatersjef på Unge Viken Teater. Det melder teatrets styre i en pressemelding.

Styret i Stiftelsen Unge Viken Teater vedtok 6. oktober å ansette Kari Ramnefjell (48) fra Kolsås som ny teatersjef i Unge Viken Teater. Hun overtar som leder av teatret etter Bo Anders Sundstedt. Kari Ramnefjell kommer fra stillingen som skuespiller/daglig leder i Teater Joker. Hun tiltrer som teatersjef i Unge Viken Teater 01.08.2021.

Styret benytter anledningen til å takke Bo Anders Sundstedt for sitt fremragende arbeid med å utvikle Unge Viken Teater, og benytter samtidig anledningen til å ønske ham lykke til med ny stilling som teatersjef for Teater Ibsen fra august 2021.

Til stillingen som teatersjef mottok styret 45 søknader fra sterke og relevante kandidater. Ansettelsesprosessen har vært gjennomført i samarbeid med Visindi AS, Oslo.

Med Kari Ramnefjell får Unge Viken Teater en sterk kunstnerisk leder, dedikert til utvikling av ny scenekunst for barn og unge. Kari Ramnefjell har arbeidet med scenekunst for barn og unge i nesten hele sin karriere, både som skuespiller og som daglig leder av Teater Joker.
I sin lange periode i Teater Joker har Kari Ramnefjell bidratt sterkt til teatrets tydelige kunstneriske profil. Hun har vært drivkraften bak teatrets betydelige turnevirksomhet og høye publikumstall. Som utøver innenfor Den kulturelle skolesekken, har Kari turnert land og strand rundt med Teater Jokers særegne forestillinger. Det er en rik erfaring som hun bringer med seg videre til Unge Viken Teater. I tillegg til erfaring fra samarbeid med store norske institusjoner som Den Norske Opera & Ballett, har Kari også betydelig erfaring med samarbeid utover Norges grenser.

Unge Viken Teater vant Heddaprisen i 2017 sammen med Teater Joker med forestillingen «Brune». Kari Ramnefjell er med andre ord godt kjent med Unge Viken Teater. Hun er kjent med teatrets visjon om å være et teater for barn og unge og de voksne i deres liv – et teater der ny dramatikk, nye talenter og ny tenkning om teater og scenekunst for det unge publikummet er kjernen i virksomheten. Publikumsutvikling, samarbeid og samproduksjon med aktører innen fri scenekunst, institusjoner og organisasjoner står sentralt i Unge Viken sin produksjonsmodell. Kari Ramnefjell vil med sin kompetanse og bakgrunn, styrke dette samarbeidet ytterligere, og hun vil fortsette på det betydelige arbeidet som er nedlagt i utviklingen av teatrets unike produksjonsmodell. Styret mener at Kari Ramnefjell med sin sterke kunstneriske bakgrunn, passer godt inn i Unge Viken Teaters kunstneriske visjon og videre ambisjoner.

Styret har store forventninger til at Unge Viken Teater skal fortsette utviklingen som en av Norges ledende scener av ny scenekunst for barn og unge, med en tydelig forankring og tilhørighet i Lillestrøm og Viken.

Tove Bratten
Styreleder Unge Viken Teater

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater