Søknadsfrist: 22. mars

Antologi 2021

Vil du være med i antologien for 2021?

Hvert år gir vi ut en antologi med scenetekster skrevet av dramatikerne i UNG TEKST. Bli med i årets antologi!

Hvert år gir vi ut en antologi med scenetekster skrevet av dramatikerne i UNG TEKST. Bli med i årets antologi!

Årets redaktør

Årets redaktør er skuespiller, skribent og samfunnsdebattant Iselin Shumba:

«Jeg gleder meg sånn til å lese alt som kommer inn av tekster. Har det vært en viktigere tid enn nå å uttrykke seg i? Finne sin egen stemme? Neppe.

Verden flommer faktisk over av informasjon og inntrykk. Men i en verden stappet til randen av input er klarhet en slags superkraft.

Lite er helt klart om dagen. Alt er ganske grøtete. Vi lever i en tid hvor virkeligheten faktisk overgår fiksjonen. Det være seg påtroppende pandemier eller avtroppende presidenter. Den mentale folkehelsa er på randen.

Om det er den villeste fiksjon du vil skrive eller din innerste tanke, den lille stemmen du har under dyna når du ikke orker en dag til med digital undervisning. Når du egentlig ikke orker noen ting. Jeg vil så gjerne høre stemmen din. Hviskende, hvesende, krass, krampaktig, svulstig, sann, trist, skjønn, sint og ny. Jeg vil høre deg.»

 

Rammer og kriterier

  • Alle tekster skal være scenetekster. Det inkluderer alle typer tekster ment for framføring fra en scene.
  • Teksten din må enten ha vært innom skrivegruppa og fått tilbakemelding der, eller ha fått individuell tilbakemelding fra en av dramaturgene ved Unge Viken Teater. Dette gjør vi for å sikre at bidraget ditt er så bra som mulig før du søker.
  • Alle bidrag må sendes som .doc eller .docx. Om teksten din har et spesielt layout som er viktig for innholdet kan du også legge ved en .pdf som referanse.
  • Om du kommer med i antologien vil vi be deg om å lese korrektur på din egen tekst. Du involveres i to runder med korrektur.

Antologien fra 2020

Antologien fra 2019

Maks tre tekster

Hver dramatiker kan få med maks tre tekster, på til sammen maks 30 sider. Du kan altså sende inn flere enn tre tekster, men du får ikke med mer enn tre.

Av de maks tre tekstene du kan få med kan maks en være et utdrag fra et full-lengdes manus. Vi ber om at du sender inn hele manuset, og ikke bare et utdrag. Om du blir valgt ut, så velger redaktøren hvilken del av manuset ditt som kommer med, ut ifra en tanke om helheten i antologien. Du kan så klart komme med forslag.

 

Bli deltager i UNG TEKST

Om du ikke er deltaker i UNG TEKST enda, så kan du melde deg på ved å sende epost til ungtekst@ungeviken.no. Velkommen!

 

Boklansering

Antologien lanseres 26. oktober på Vega Scene. Deretter distribueres den til biblioteker, skoler, teatre og lignende.

 

Søk her

Søknad og spørsmål sendes til: ungtekst@ungeviken.no.

Søknadsfrist: 22. mars.
Merk at teksten må ha vært innom dramaturg før denne datoen.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater