Fire unge dramatikere

Debutanter

2022

I debutantprogrammet har vi invitert fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2022.

I debutantprogrammet har vi invitert fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2022.

Tatiana Delaunay (f. 1995)

Tatiana Delaunay er en fransk-italiensk regissør utdannet ved Central Saint Martins i London og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun skriver for film og teater.

Stykket hennes er en komedie om psykisk helse, og handler om en kvinnes forhold til personlighetsforstyrrelsen hennes, personifisert på scenen av en eldre mann.

Du kan kontakte Tatiana på e-post.

Foto av Tøri Gjendal

Foto av Tøri Gjendal

Astrid Berg Hauge (f. 1998)

Astrid Berg Hauge er født og oppvokst i Oslo. Hun har en bachelor i manus fra Westerdals Høyskolen Kristiania, jobber som teaterinstruktør ved Art Musikal og Ballettskole, har vært ansatt i diverse roller ved Oslo Nye Teater og er frilans manusforfatter.

Astrid skriver stykket «EPLE». Lille (50) har ingen mann og ingen barn, men hun har jobb i regnskapsbransjen og et førti år gammelt epletre i hagen. Treet ble plantet til minne om hennes søster Sara som døde som barn. Men en kveld finner Lille en råtten frukt i gresset under treet. Og der – på den øverste grenen, sitter Sara og dingler med beina.

«Av jord er du kommet. Til jord skal du bli. Jeg kjeder meg, Lille.»

Du kan kontakte Astrid på e-post.

Foto av Julie Hrnčířová

Foto av Julie Hrnčířová

Aleksander Varadian Johnsen (f.1996)

Aleksander Varadian Johnsen er utdannet skuespiller ved The Liverpool Institute for Performing Arts. Han har jobbet freelance i London, New York og Oslo som både utøver og skaper innen scenekunst, tv og film, samt regissør på egne produksjoner ved Dixon Place og The Tank (NYC).

Aleksander skriver stykket «Tamzara» – en utforskning av nasjonalisme og om hvordan identitet og tribalisme oppleves på avstand. Et forsøk på å utvikle en adaptiv dramatikk, hvor tekstens kilde forblir den samme, men rammene rundt kan bøyes og erstattes til å bedre tjene sitt respektive publikum.

«Hvor lang tid tar det å rive opp røtter? Lengre enn det tar å gro? «

Du kan kontakte Aleksander på e-post.

Foto av Julie Hrnčířová

Foto av Julie Hrnčířová

Mari Qviller (f. 2000)

Mari Qviller skriver for øyeblikket sin bacheloroppgave i scenetekst ved Norsk Skuespillerinstitutt. Ved siden av studiene jobber hun freelance med manus for kortfilm, og sitter i sentralstyret til Natur og ungdom.

Mari skriver stykket med arbeidstittel «Små blå menn», om en ung mann som sliter med å formidle hvem han egentlig er, fordi språket ikke strekker til – verken med familien eller de han selv har valgt.

Du kan kontakte Mari på e-post.

Foto av Tøri Gjendal

Foto av Tøri Gjendal

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater