Fem unge dramatikere

Debutanter

I det nye debutantprogrammet har vi invitert fem unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2020.

I det nye debutantprogrammet har vi invitert fem unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2020.

Ester Gjermundnes (30)

Ester har en bachelor i drama og teaterpedagogikk fra Oslo Met pluss en bachelor i sosialt arbeid fra Diakonhjemmet høgskole. Hun er kostymedesigner og medlem av teaterkompaniet Stueproduksjoner.

Stykket Pust, pappa. Pust er en gripende utforsking av sorg og minner basert på Esters egne erfaringer med selvmord i nær familie.

«Disse stundene. Minuttene. Sekundene. De hvor han lo og tullet. Hvor alt virket helt fint. Det var de jeg levde for.»

Du kan kontakte Ester på e-post eller på telefon 976 94 060.

På bildet Ester Gjermundnes

På bildet Daniel Lien

Daniel Lien (31)

Daniel er utdannet skuespiller fra Royal Conservatoir of Scotland. Han var å se i Pål Sletaunes TV-serie 22. juli. I 2019 utviklet han stykket Min venn Julius med støtte fra UNG TEKST.

Stykket Jeg vil skrike men lydkortet mitt er ødelagt er en filosofisk og vittig dommedagshistorie om kunstig intelligens.

«Jeg heter Astrid. Jeg jobber for Kongsberg Defence and Aerospace. Jeg har akkurat skapt liv. Nå trøstespiser jeg boller. Sånne med sjokolade.»

Du kan kontakte Daniel på e-post eller på telefon 461 33 424.

På bildet Benjamin Lønne Røsler

På bildet Karoline Moen

Benjamin Lønne Røsler (30)

Benjamin er utdannet skuespiller fra NISS. Han har spilt i Pål Sletaunes TV-serie 22.juli, Erik Poppes film Kongens nei og jobbet for teatre og kompanier som Nordland Teater, Artilleriet, De Wangen Produksjoner og Theater F.

Benjamins skuespill handler om gjengkultur og ungdomskriminalitet, om skjebnene bak tallene, og om de dilemmaene en 14-årig gutt plutselig kan stå overfor.

«Men P. gjorde ikke det. Han stod, litt på utsiden, og så på oss sloss. Meg. Han så på meg. Og jeg merka det og fikk lyst til å bevise meg for han. Satte inn et ekstra gir og klina ned Haval.»

Du kan kontakte Benjamin på e-post eller på telefon 971 86 255.

Karoline Moen (28)

Karoline fullfører i 2020 sin doktorgrad i scenetekst og sorgprosesser ved Royal Central School of Speech and Drama. Hun har fra før av en master i Writing for Stage and Broadcast fra samme sted, og en bachelor i litteratur fra University of Roehampton og Media.

Stykket Eit nytt andlet handler om en liten øy i det norske havgapet der Erika bor med sin familie. En dag forsvinner søsteren hennes. Sorg, frykt og forvirring preger menneskene, og slår sprekker i idéer som karakter, tid, sted og situasjon.

«Scena er som ei øy. Lågt vatn omringar eit kvadratisk rom.»

Du kan kontakte Karoline på e-post eller via nettsiden hennes.

På bildet Erlend Rødal Vikhagen

 

Erlend Rødal Vikhagen (29)

Erlend er utdannet skuespiller fra HiNT. Han driver teaterkompaniet Framifrå Teater sammen med Håkon T. Nielsen, og har jobbet som skuespiller for blant annet Brageteatret, Unge Viken Teater, Oslo Nye Teater, Riksteatret og Monster Scripted/Netflix.

Byen av glass handler om et samfunn som blir fanget bak en høy mur. Teksten retter blikket mot sosiale strukturer og massenes psykologi. Teksten er skrevet uten rollenavn og krever at iscenesetteren blir medforfatter og bruker replikkfordelingen til å skape gjennomgående rollefigurer.

«Et skudd. Et hode eksploderer. Hysteri.»

Du kan kontakte Erlend på e-post eller på telefon 482 07 820.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater