Utvidet søknadsfrist 12. mars

Lag skeiv hørespill-podcast!

Vær med og skap et av fem nye korte hørespill med skeivt perspektiv.

Vi søker etter deg som er mellom 16 og 30 og skriver fra et skeivt perspektiv for produksjon av fem nye podcastepisoder.

Fem dramatikere blir plukket ut til workshop, veiledning, arbeid i lydstudio, innspilling av egen podcast og lansering under Oslo Pride 2024.

Prosjektet ledes av Henriette Blakstad, HenBlakstad, og handler om hvordan å skrive for sin egen stemme. Henriette eller Hen deler av sin erfaring med å skrive fra et skeivt perspektiv, og gir deltakerne innsikt i de metodene hun har utviklet og jobbet med blant annet i MAXIME med hørespillet «Alt er vattert». Hen har med seg sin samarbeidspartner, skuespiller og lyddesigner Thomas Hildebrand.

Bildene er generert ved hjelp av kunstig intelligens.

MAXIME jobber etter en metode der dramatikeren selv jobber frem podcasten foran mikrofonen i lydstudio med hodetelefoner. På den måten kommer du tett på din egen stemme, og jobber på en spennende måte hvor du er i dialog med din egen tekst gjennom ørene.

Gjennom en kombinasjon av skriving, innlesing, stemmearbeid, mikrofontrening, improvisasjon og ny-skriving jobbes det fram et tekstlig og performativt univers som er unikt for hver enkelt stemme.

Hva kan dramatikeren lære av å jobbe tett og nært med lyd og stemme som medium? Hva skjer med tekstkroppen når den blir til lyd? Hvordan kan det å jobbe konkret med egen stemme være med på å utvikle det vi kaller ‘dramatikerens stemme’? Hva betyr det at den skeive stemmen bærer sin egen historie?

Vi ser frem til å møte deg på workshopen, SØK, SØK!

Frister

Frist for innsendelse av tekster: 12. mars
Svar på om du har kommet med: 15. mars

Se nærmere info om søknaden lenger nede på denne siden.


			

Kursdatoer

 • 18.- 22. mars: Skriveveiledning
  Hvor: Digitalt
 • 4. april 17:00 – 21:00: Thomas og Henriette jobber med de fem deltakerne
  Hvor: Unge Viken Teaters lokaler på Lillestrøm Kultursenter
 • Uke 16 (15. – 19. april): Henriette og Thomas jobber i studio med deltakerne. Endelige datoer avtales direkte med deltakerne.
  Hvor: Søndre Solbergvei 31, Nesodden
 • 27. juni: Panelsamtale, podcastslipp og live-fremføring under Oslo Pride. Deltakerne framfører sine egne tekster.
  Hvor: Pride House (panelsamtale) og Kulturscena i Pride Park (framføring)

 Søknad

Søknaden skal inneholde:

 • Motivasjonsbrev: Maks en halv side. Si litt om hvorfor du har lyst til å være med på kurset, og litt om din interesse for å skrive.
 • Tekstskisse: Dersom du allerede har en skisse til en tekst som du ønsker å jobbe med, så legg ved denne. Det er viktig at teksten ikke er ferdig, men at du ønsker å jobbe videre med den i løpet av kurset. Dersom du bare har en idé du ønsker å jobbe med, så beskriv denne. Dersom du kun sender inn en idé så legg gjerne ved et kort eksempel på en tekst du har skrevet før, så vi får et inntrykk av hvordan du skriver.

Kurset er åpent både for nye og gamle deltakere i UNG TEKST. Man trenger ingen forkunnskaper for å delta.

Søknaden sendes på epost til oystein@ungeviken.no

Søknadsfrist: 12. mars

Vil du ha en smakebit før du melder deg på?

Henriette leder skrivegruppa til UNG TEKST torsdag 29. februar 18:00 – 21:00. Der gir Hen en kort introduksjon i sin metode, og man begynner å utvikle en tekst i løpet av skrivegruppa.

Du behøver ikke ha vært med på skrivegruppa for å kunne søke om å få være med på podcast-prosjektet. Skrivegruppa er åpen for alle mellom 16 og 30, og arbeidet denne kvelden er ikke knyttet opp mot et skeivt perspektiv.

Du melder deg på til skrivegruppa her: Skrivegruppa – For deg mellom 15-30år – Unge Viken Teater

Om Henriette Blakstad

Som dramatiker, regissør, utøver og verkstedleder har Henriette Blakstad (hun/dem) siden 2022 hatt kunstnerisk ansvar for MAXIME. Hen jobber nasjonalt og internasjonalt innen det frie scenekunstfeltet, og ved institusjoner, i tillegg til å drifte eget kompani HenBlakstad siden 2011. henblakstad.com

Om Thomas Hildebrand

Thomas Hildebrand er skuespiller, komponist, musiker, lydtekniker og musikkprodusent. Han driver teaterkompaniet Hildebrand produksjoner, leder rockebandet Hildebrand og plateselskapet ØRE Grammofon. Driver eget lydstudio på Nesodden.

Samarbeidspartnere

UNG TEKST
MAXIME
Oslo Pride 2024 ved Pride House og Kulturscenen

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater