Fire unge dramatikere

Debutanter 2021

2022

Bildet er et portrett av Meriam Braanaas som deltok i debutantprogrammet i 2021. På bildet har Meriam en blå genser og brunt hår.

I debutantprogrammet inviterte vi fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som gikk gjennom hele 2021.

Lisa Maria Berg (f. 1991)

Lisa Maria Berg er utdannet skuespiller ved Forstudium Teater i Oslo og École Jacques Lecoq i Paris. Hun har hovedsakelig bodd og jobbet i London som medlem og grunnlegger av teaterkompaniet Bric à Brac Theatre. Lisa utdanner seg forøvrig til paramedic.

Lisa skriver stykket Gruppa for oss som har mista en hund, som er et morsomt og sårt stykke om Gøril som prøver å starte en støttegruppe for dem som har mistet en hund, eller kanskje noe annet.

«Da var det akkurat som om Anders plutselig ble litt kjekk og det hadde jeg faen ikke tenkt over. Helvete satan.»

Du kontakte Lisa på epost eller på telefon 90271446.

Fotograf Silje Kleven

Fotograf Silje Kleven

Marie Longva Danielsen (f. 1996)

Marie Longva Danielsen har en bachelor i Acting and Contemporary Theatre fra East 15 Acting School i London. Hun har jobbet som skuespiller for teaterkompanier som The Vandens Karta Ensemble, Superglue Assembly Line og Paper Mug Theatre.

Marie skriver stykket Eg slepp ho aldri, tre sammenflettede rytmiske og skarpe monologer om tre unge kvinners bearbeidelser av seksuelle overgrep. Hvordan påvirker grenseoverskridelsene deres forhold til andre og dem selv? Blir det bedre?

«Eg er ikkje lei meg. Eg kjenner inga skuld. Eg vil gjere det igjen.»

Du kan kontakte Marie på epost eller på telefon 980 85 690.

Fotograf Tøri Gjendal

Fotograf Tøri Gjendal

Meriam Braanaas (f. 1990)

Meriam Braanaas er utdannet manusforfatter og regissør fra USC School of Cinematic Arts i Los Angeles. Hun arbeider som reklamefilmregissør og som manusforfatter for film og TV.

Meriam skriver stykket Ikke vær redd som handler om kjærligheten mellom en bestefar og et barnebarn, om skyldfølelse, og om å måtte konfrontere det man frykter mest for å kunne finne sammen. Stykket er også støttet av Dramatikkens hus.

«Jeg trodde endelig at jeg ville føle meg fri, men jeg føler meg bare så utrolig… ensom. Og når du dør har jeg ingen og det er min egen skyld.»

Du kan kontakte Meriam på epost eller på telefon 950 44 221.

Fotograf Tøri Gjendal

Fotograf Tøri Gjendal

Heiki Riipinen (f. 1990)

Heiki Riipinen er utdannet skuespiller fra Akademi for Scenekunst. Han arbeider både utøvende og skapende, primært med kollektiver i interaktive, inklusive og sosiale formater. Som medlem av scenekunstkollektivet by Proxy har han vært teatersjef for Teater Momentum i Odense, og huskunstner ved Teater Freiburg i Tyskland. Som freelance skuespiller har han arbeidet ved Teateret Vårt og Grenland Friteater, og som dramaturg for Deutches Theater og Bianca Casady (CocoRosie).

Heiki skriver stykket Lost boys om fire unge menn som føler seg fortapt i sine egne liv, og som må begynne å snakke sammen når de plutselig befinner seg på en merkelig øy hvor man aldri blir eldre.

«En dag, på en øde slette eller på toppen av et fjell eller ute på et hav eller på kontoret, lengst inne, bak kopirommet, skal jeg fortelle deg om faren min.»

Du kan kontakte Heiki på epost eller på telefon 98043705.

Fotograf Tøri Gjendal

Fotograf Tøri Gjendal

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater