Fire unge dramatikere

Debutanter 2024

2024

Gruppebilde av de fire debutantene for 2024 sittende tett ved siden av hverandre i en sofa.

I debutantprogrammet har vi invitert fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2024.

Hanna Seth Johnsen (f. 1998)

Hanna Seth Johnsen er manusforfatter og utdannet Art Director fra Westerdals. Hun skriver stykket 72 TIMER om en datter som lengter tilbake til sin avdøde mors livmor samtidig som hun bærer et barn i sin egen, om formødre som liker techno og hvordan historien om en femti år gammel blå gressklipper kan redde en datter fra å ta overdose.

… La meg flytte inn igjen. Jeg vil inn i mørket og hvile hodet mot den klissete veggen. Jeg vil puste inn varm luft som smaker blod. Jeg vil sovne til lyden av hjertet ditt. Mamma, kan vi prøve på nytt?

Fotograf: Lars Opstad

Fotograf: Lars Opstad

Benjamin Andersen (f. 1996)

Benjamin Andersen er utdannet ved Westerdals Høyskolen Kristiania og Forfatterstudiet i Bø. Han skriver sceneteksten På kanten av et stup hvor tre unge gutter sitter i halvmørket under en gigantisk nattlampe og undrer seg over stillhet og støy, hvem Gud er, om han sover, og hvorfor han skapte verden.

Jeg tror han fortsatt sover Og at vi er klokker Som tikker og går Mot verdens undergang Ja, på vei mot stupet Men rett før det hele går utfor, så ringer vi og vi skriker og hyler Og Gud våkner Og trekker oss opp igjen.

Fotograf: Lars Opstad

Fotograf: Lars Opstad

Ole Henrik Risøy Solheim (f. 1999)

Ole Henrik Risøy Solheim er songar, skodespelar og dramatikar med bachelor i musikkteater frå Musikkteaterhøgskulen i Oslo. Han skriv stykket Eg er eit tåkemenneske, ein scenetekst som tek føre seg tåka og naturfenomena i mennesket, og kva som skjer når tåka lettar.

Eg trur eg treng dei meir enn dei treng meg.
Utan dei hadde eg ikkje hatt noko å liggje på.
Dei held meg på plass. Dei gir meg ein grunn til å liggje.
Det er det eg treng. Fjella.

Fotograf: Lars Opstad

Fotograf: Lars Opstad

Marianne Lauritsen (f. 1996)

Marianne Lauritsen er utdannet fra Filmkunstskolen i Kabelvåg og Skrivekunstakademiet i Bergen. Hun bor og arbeider nå på Hamarøy i Nordland. Hun skriver stykket Mine foreldre som handler om et voksent enebarns absurde fantasier rundt sin egen død og hvordan dødsfallet kommer til å påvirke hennes foreldre.

Når vet man at man har peaket? I hvert fall; jeg kommer ikke til å dø av meg selv, jeg som er tjuefire og midt i livets vår. Ikke i dag. I dag skal jeg ta toget hjem til mine foreldre.

Fotograf: Lars Opstad

Fotograf: Lars Opstad

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater