Utøverne

Mariko Miyata Jancey har jobbet som danser og som koreograf i en rekke forestillinger, i tillegg til å ha lang erfaring som dansepedagog. Mariko har en master i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo, og tar for tiden en master i barne- og ungdomslitterær skrivekunst og formidling ved Norsk Barnebokinstitutt. I 2023 utga hun barneboka «Mieko danser». I bunn har hun en bachelor i moderne- og samtidsdans med pedagogikk fra NDH.

 

Victor Olivares ble først introdusert til dans gjennom hip hop før han tok bachelor i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Victor startet sin profesjonelle karriere i Tabanka Dance Ensemble i 2014 og har jobbet med de frem til 2021. Med Tabanka har Victor fått en teknisk tilnærming til afrikansk; tradisjons- og samtids- dans. Victor arbeider også med Naglehus Schia Productions, med Panta Rei Danseteater og på den norske oppsetningen av West side story. Victor liker å jobbe sjangeroverskridende, og har gjort det til en viktig del av sin praksis å kombinere og krysse grenser som skiller forskjellige danseformer.

 

Hawa Janlo er fra Oslo (med røtter fra Gambia) og elsker å uttrykke seg gjennom dans. Hun er en del av dansekollektivet B16. I tillegg til dansen, driver hun med teater, skriver tekster og har tidligere samarbeidet med koreograf og regissør Zezé Kolstad i forestillingen «Hår» på  Det Norske Teatrets «Spire»-prosjekt. Hawa tok skuespillerutdannelsen sin på Nordic Black Theatres teater skole; Nordic Black Xpress. Hun underviser og holder workshops hovedsakelig i Afro Fusion. Som utøver har Hawa blant annet jobbet med koreografene Ingrid Fiksdal og Solveig Styve Holte.

 

Foto: Tale Hendnes

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater