Utøverne

Mariko Miyata Janey, Viktor Olivares og Hawa Janlo (Scenografi-skisse)

Mariko Miyata-Jancey har jobbet som danser og som koreograf i en rekke forestillinger, i tillegg til å ha lang erfaring som dansepedagog. Mariko har en master i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo, og tar for tiden en master i barne- og ungdomslitterær skrivekunst og formidling ved Norsk Barnebokinstitutt. I 2023 utga hun barneboka «Mieko danser». I bunn har hun en bachelor i moderne- og samtidsdans med pedagogikk fra NDH.

 

Victor Olivares ble først introdusert til dans gjennom hip hop før han tok bachelor i jazzdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Victor startet sin profesjonelle karriere i Tabanka Dance Ensemble i 2014 og har jobbet med de frem til 2021. Med Tabanka har Victor fått en teknisk tilnærming til afrikansk; tradisjons- og samtids- dans. Victor arbeider også med Naglehus Schia Productions, med Panta Rei Danseteater og på den norske oppsetningen av West side story. Victor liker å jobbe sjangeroverskridende, og har gjort det til en viktig del av sin praksis å kombinere og krysse grenser som skiller forskjellige danseformer.

 

Hawa Janlo er fra Oslo (med røtter fra Gambia) og elsker å uttrykke seg gjennom dans. Hun er en del av dansekollektivet B16. I tillegg til dansen, driver hun med teater, skriver tekster og har tidligere samarbeidet med koreograf og regissør Zezé Kolstad i forestillingen «Hår» på  Det Norske Teatrets «Spire»-prosjekt. Hawa tok skuespillerutdannelsen sin på Nordic Black Theatres teater skole; Nordic Black Xpress. Hun underviser og holder workshops hovedsakelig i Afro Fusion. Som utøver har Hawa blant annet jobbet med koreografene Ingrid Fiksdal og Solveig Styve Holte.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater