Høsten 2022 Fra 16 år

Francesca

- av Tonje Dreyer Sellevoll

Høsten 2022 Fra 16 år 60 min Unge Viken Teater

Med galgenhumor og absurde skråblikk diskuteres liv og død, fødsel og forventninger, og om livet faktisk har et… innhold?

Verdensberømt fotograf

Hun synger bursdagssangen for seg selv. Det er midt på natta, og hun er helt alene. I dag blir hun 22 år. Akkurat like gammel som Francesca Woodman var da hun hoppet ut av en skyskraper i New York. Francesca Woodman var en grensesprengende ung fotograf som ble verdensberømt etter sin død. Selv er hun 5 ganger vinner av «månedens mest joviale ekstravakt» i bokhandelen der hun jobber. På telefonsvareren tikker det inn gratulasjoner, og fra radioen kommer merkelig emosjonelle værmeldinger. Det er kanskje best å masturbere litt til TV2 Nyhetskanalen.

 

Har livet et… innhold?

Med galgenhumor og absurde skråblikk lar dramatiker Tonje Dreyer Sellevoll to versjoner av hovedpersonen, K1 og K2, diskutere liv og død, fødsel og forventninger, og hvorvidt det er best å gjøre som Francesca Woodman, og hoppe ut av et vindu, eller om livet faktisk har et… innhold?

 

Debutant

Med «Francesca» debuterer Tonje Dreyer Sellevoll som dramatiker. Senjaværingen er utdannet skuespiller fra Théâtre Jacques Lecoq. Hun var med å starte det internasjonale teaterkompaniet YVA Company i 2016 og har sammen med dem produsert og spilt forestillinger på tre forskjellige kontinenter. I Norge har hun blant annet turnert med «Tobias og dagen det smalt» som vant Heddapris for beste barneforestilling i 2018. Hun jobber også som sykehusklovn.

Fotograf Lars Opstad

Fotograf Lars Opstad

Kreditering

Av Tonje Dreyer Sellevoll
Med Madeleine Barosen Herholdt og Stine Anette Figenschau Hemmingsen
Regissør Ingrid Askvik
Lyddesigner Felipe Noriega og Matias Askvik
Produsent Unge Viken Teater

Manuset til «Francesca» ble utviklet gjennom UNG TEKST, Unge Viken Teaters utviklingsprogram for unge dramatikere, og har også mottatt forprosjektstøtte fra Kulturrådet.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater