UNG TEKST og Maxime

PODCAST: Få ung, skeiv dramatikk på øret

Kollasj som viser halvportretter av Audun Krüger, Celina A. Larsen, Emma Nymann, Ameline Sørgen og Magnus Sundgot i pastellfarger

Sjekk ut fem sylferske skeive scenetekster det oser glitter av!

Fem skeive stemmer, fem unge debuterende dramatikere har gått i lydstudio og produsert dramatikk i podcast-format! Nå lanseres de på MAXIME – skeiv dramatikk i podcastformat på Spotify i forbindelse med Oslo Pride, 2024.

Her møter du dramatikerne Emma Nymann, Magnus Sundgot, Celina Larsen, Ameline Sørgen og Audun Krüger som gir deg blodferske, hudløse, råe, såre, rasende, ømme, ville, morsomme og begjærlige tekster.

Lenke til podcasten vil komme her

Gjennom et unikt samarbeid mellom produsent HenBlakstad, UNG TEKST ved Unge Viken Teater og de fem dramatikerne håper vi på å bidra til å styrke LHBTIQ+-representasjonen ved landets scener.

Dramatikere:

Audun Krüger (han/ham)
Celina A. Larsen (hun/henne)
Emma Nymann (hun/de)
Ameline Sørgen (hun/de)
Magnus Sundgot

Konsept, dramaturgi og regi: Henriette Blakstad/HenBlakstad (hun/hen)
Lyddesign og lydregi: Thomas Hildebrand/Hildebrand Produksjoner (han/ham)
Dramaturg: Øystein Ulsberg Brager (han/ham)
Arrangert av: UNG TEKST ved Unge Viken Teater og HenBlakstad

Les mer om UNG TEKST her

Tips

Hvis du har lyst til å høre dramatikerne lese live, er du velkommen til åpningen av Kulturscenen i Pride Park den 26. juni kl 15:30!

Litt tidligere på dagen, den 26. juni kl 13:00, arrangerer vi en panelsamtale om ung, skeiv dramatikk i Pride House og du er hjertelig velkommen.

Den 20. juni framfører De ultimate de fem podcast-tekstene med profesjonelle skuespillere på Vega Scene. Det blir en helt annen og ny tolkning av tekstene. Les mer her.

Tittel: I’m indecisive, right?

Tekstforfatter: Ameline Sørgen (f. 1998, hun/de)

Ameline har en BSc i Psykologi (HiNN), en MSc i Creative Arts and Mental Health (QMUL), og et fagbrev i musikkteater (Bårdar Akademiet), og arbeider mest som skuespiller, regissør og miljøterapeut.

Et skeivt lyddrama, et kjærlighetsbrev til de stødige støttespillerne, og en real ´fuck you´ til de som lar sin usikkerhet overstyre andres sikkerhet.

“I´m a walking gray area, a constantly blinking yellow light, the person sitting on the fence – wanting for someone to come grab their hand so they can safely get down.

Foto: HellSprell Teaterkompani

Tittel: Guttastemning

Tekstforfatter: Magnus Sundgot (f. 1996, han/ham)

Magnus Sundgot er utdanna tegnspråktolk og innen teater. Han skriver i mange ulike former, men har en spesiell kjærlighet for SLAM-poesi og rytme og rim i tekstene sine.

Guttastemning er en tekst som utforsker det er å være homofil i militæret. Hvordan kan man egentlig kjenne seg hjemme i den sterke guttastemninga der? Kanskje man er nødt å lage sin helt egen?

«Vi er to gutar til skogs, to gutar som nappar, ja, kryssnappar laksar.»

Foto: Privat

Tittel: Siste boss

Tekstforfatter: Emma Nymann (f. 1994, hun/dem)

Emma Nymann er utdannet skuespiller fra Teaterhøgskolen i sommeren 2023, og får sin debut som dramatiker med UNG TEKST og MAXIME.

Siste boss handler om frustrasjonen og skammen over å ha alt, men aldri bli tilfreds. Om hvordan friheten til å være akkurat den man er, kan holde en fra å være det.

«Okay trigger warning; hvis du er min mandlige kærestes venner eller familie, så er det måske en god idé lige at give ham et ring i morgen eftermiddag engang for at checke om han er okay, og ikke er blevet dræbt af mig, som siden en alder af 17 år har arbejdet mig op til at få tildelt det sorte bælte i blowjob, for bare at finde ud af, at han har gjort og gør zeró for at ever imødekomme det jeg synes er sexy, og siden jeg nu har fået nok, så er der simpelthen ikke andet for end at tilintetgøre den fucking idiot, selvom det selvfølgelig ikke er hans skyld at han ikke er en kvinde, som jeg sikkert skulle ønske han var.»

Foto: Privat

Tittel: Hvem er jeg?

Navn: Audun Krüger (f. 1994, han/ham)

Dramatikeren: Audun Krüger er utdannet skuespiller og produksjonsleder fra University of York og jobber som produksjonsmedarbeider i ASSITEJ Norge og som frilans kunstner.

Teksten: Hvem er jeg? er uklassisk klassisk historie om å miste seg selv i et forhold som tar slutt. I et øyeblikk hvor tid og rom går i oppløsning må hovedpersonen plukke opp bitene av hva det betyr å være den de er.

 «Jeg vasker kroppen med såpe og vodka»

Foto: Henrik Hoff Vaagen

Tittel: Jeg kan være bitchen din

Tekstforfatter: Celina A. Larsen (f. 2003, hun/henne)

Celina Aanes Larsen er en ung dramatiker fra Sarpsborg som rømte til Oslo for å studere tekst og skribent på Westerdals. I 2020 vant hun drømmestipendet for skapende skriving, i 2021 ga hun ut diktboken Voksesmerter og satt opp sitt egenskrevne drama Alle oss Alene. Med UNG TEKST var hun med i antologien for 2023 og 2024, og på Ung Dramatikk!-samarbeidet med Vega Scene og Vega UNG, der hun skrev Feberdrøm som ble vist under Heddadagene 2023. Om hun er tekstuelt frustrert baker hun brød, sykler eller leser en god bok.

«Jeg kan være bitchen din» handler om ambivalens i livet til en ung jente som leter etter svaret på seksualiteten sin. Den ene dagen vil hun ha pupper, den andre dagen pikk. Hva er riktig? Når hun ikke finner svaret i seg selv tvinges hun til å lete utenfor; hos lesbene, familien og menneskene hun dater.  Jeg-et kompliserer til alt, for innerst inne er alt hun vil ha kjærlighet.

«Jeg er en håpløs romantiker, men også en hore»

Foto: Birk Rønningsbakken Groven

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater