For dramatikere

Tilbakemelding

Ønsker du tilbakemelding på en tekst du har skrevet? Vi har åtte dyktige dramaturger som du kan velge mellom. Ta kontakt da vel!

Ønsker du tilbakemelding på en tekst du har skrevet? Vi har åtte dyktige dramaturger som du kan velge mellom. Ta kontakt da vel!

Slik fungerer det

  1. Send en epost til ungtekst@ungeviken.no
  2. Dersom du ønsker tilbakemelding fra en spesifikk dramaturg, si hvilken av dramaturgene våre du helst vil ha tilbakemelding fra.
  3. Legg ved teksten din som PDF, Word-dokument eller GoogleDocs.*
  4. Vi spør vedkommende om de har tid til å gi tilbakemelding.
  5. Dersom de har tid setter vi dere direkte i kontakt via epost.
  6. Dersom de ikke skulle ha tid hjelper vi deg å finne en annen dramaturg.
  7. Tilbudet er gratis, men skal ved videre bruk (for eksempel trykk eller oppsetning) krediteres slik: Teksten har fått tilbakemelding fra UNG TEKST, Unge Viken Teaters satsing på unge dramatikere.

Mangler det en dramaturg på vår liste? Trenger du for eksempel noen som kan lese ditt morsmål, eller som har annen spesialkompetanse? Fortell oss om ditt spesifikke behov, så prøver vi å finne rett dramaturg sammen!

* Om du ikke vil at noen andre skal se teksten din enn dramaturgen du har ønsket deg, så kan du vente med å legge ved teksten. Informer i så fall om hvor mange sider teksten er.

Mehda-Zolfaqari fotografert av Elin Osjord

Julian Karenga fotografert av Tøri Gjendal

Mehda Zolfaqari 

Født: 1982

Bosted: Oslo/Kristiansand

Utdanning og kompetanse: Mehda er fortellerkunstner og medlem av Fortellerhuset, Norges eldste muntlige fortellergruppe. Født i Iran, vokst opp på Holmlia i Oslo. Hun har Bachelorgrad i film og journalistikk fra Australia, persisk fra UiO og fortellerkunst og tolkeutdanning fra OsloMet. For tiden tar hun mastergrad ved Det teologiske fakultetet der hun undersøker muntlig fortelling i samtaleterapi og sjelesorg.

Bli bedre kjent med Mehda: Mehda jobber med religiøse og mytiske fortellinger, flerspråklige forestillinger og klassisk persisk litteratur. Hun opptrer på norsk, engelsk og persisk, og blander muntlig fortellerkunst med musikk, dans og poesi. Hun bruker fortellerkunsten som sosial aktivisme. Som kanskje den eneste profesjonelle koranfortelleren i Norge har Mehda sett på religiøse tekster fra et kvinnelig perspektiv og brukt koranfortellinger i interreligiøs dialog. Mehda er opptatt av sosial ulikhet. Det å kunne gi alle barn og unge en stemme er noe Mehda brenner for.

 

Julian Karenga

Født: 1995

Bosted: Oslo/Skien

Utdanning og kompetanse:  Julian er utdannet skuespiller fra The Liverpool Institute for Performing Arts (2018). Han har jobbet med outreach for hjemløse barn i Lusakas gater i Zambia, samt holdt workshops og regissert forestilling med kompaniet Barefeet Theatre. Som skuespiller har Julian frilanset i London og jobbet med Tromsø Byteater, Brageteatret og Unge Viken Teater. Det siste året har Julian jobbet mest som dramatiker.

Bli bedre kjent med Julian: En Tromsøværing, muzungu, London-boy og Oslo-gutt. En scouser uten å være Liverpool-fan. Julian er en underklasse-romantiker, som sikler aller mest etter å forene ytterpunkter i sitt arbeide. Aktivt opptatt av poesi, antirasistisk arbeid og feminisme.

Karen Havelin fotografert av Anna Julia Granberg

Huy Le Vo fotografert av Ingrid Eggen

Karen Havelin

Født: 1980

Bosted:  Oslo

Utdanning og kompetanse:  Karen har gått på Skrivekunst-akademiet i Bergen og studert kjønnsteori, litteraturvitenskap, fransk og italiensk ved Universitetet i Bergen. Hun har Master of Fine Arts i skjønnlitterær skriving fra Columbia University i New York. Hun skriver like gjerne på engelsk som på norsk og har publisert dikt, oversettelser, essay og skjønnlitteratur på begge språk.

Bli bedre kjent med Karen: Karen utgav i 2019 romanen Les pakningsvedlegget nøye (Please Read This Leaflet Carefully) i USA, Storbritannia og Norge. Boken handler om livet til norske Laura, som følges baklengs gjennom 20 år, hvor hun bl.a. flytter fra Norge til New York, blir skilt, får barn, gjennomgår operasjoner for sykdommen endometriose. Romanen er delvis basert på egne opplevelser med kronisk sykdom og smerter fordi dette er noe Karen syntes manglet i litteraturen. Karen tror at å spre flere historier fra flere mennesker er en måte å gjøre livet bedre for alle.

 

Huy Le Vo

Født: 1984

Bosted: Oslo

Utdanning og kompetanse: Huy er utdannet skuespiller fra Akademi for scenekunst i Fredrikstad og er en scenekunstner med bred erfaring fra danse- og teaterfeltet. Han erfaring som skuespiller, regissør, dramaturg og kurator. Siden 2007 har han arbeidet utøvende, medskapende og skapende i det prosjektbaserte scenekunstfeltet, som skuespiller ved en rekke institusjonsteatre og i den kulturelle skolesekken. Sammen med skuespiller Rebekka Nystabakk driver han det kunstneriske samarbeidet Rebekka/Huy. Han har god kjennskap til arbeid med scenekunst for barn og unge og sitter fra 2020 i kunstnerisk råd i Scenekunstbruket. 2021-2023 er han tilknyttet Tou som gjestekurator for scenekunst sammen med Runa Skolseg.

Bli bedre kjent med Huy: Oppvokst i Nedre Eiker kommune med vietnamesiske foreldre. Opptatt av scenekunst som samværsform og skuespilleren/utøveren som vertskap for opplevelser. Tilhørighet, skeivhet og kropp har vært tilbakevennende temaer de siste årene.

Maria Nygren fotografert av Nicolas Tourrenc

Sofie Frost fotografert av Tøri Gjendal

Maria Petronella Muri Nygren

Født: 1993

Bosted: Oslo

Utdanning og kompetanse: Maria er skuespiller og dramatiker. Hun er utdannet skuespiller fra Westerdals Oslo Act, og utvekslet i 2015 Bayerische Theaterakademie August Everding i München. Hun har studert Teatervitenskap og Ibsen studier ved Universitetet i Bergen og Oslo.

Bli bedre kjent med Maria: Maria er opptatt av å skape teater for barn og unge. Skrive historier, hvor de opplever at de ikke er alene. Hun har tidligere basert verker på egne erfaringer. I «Jeg er Kolibri», skrev hun utgangspunkt i erfaring med spiseforstyrrelser. Men Maria er opptatt av at det skal være bærekraftig å dele av seg selv, og er derfor opptatt av bevissthet rundt hva og hvor mye sannhet man deler. Maria mener man presterer bedre når man føler man er en del av noe og er derfor opptatt av å skape trygge rom, hvor det er trygt å skrive.

 

Sofie Frost

Født: 1990

Bosted: Tøyen, Oslo

Utdanning og kompetanse: Sofie har en master i skuespill fra East 15 Acting School i London. Tidligere medlem av Soho Young Theatre Company som satser på unge komikere. Begynte med slampoesi i 2016 og har siden det blitt kåret til Norgesmester, Nordisk mester og tok tredjeplassen i EM. For å videreutvikle skrivingen begynte hun på Master i Teater på KHIO med fordypning i scenetekst.

Bli bedre kjent med Sofie: Sofie er opptatt av samfunnet, om det å falle på utsiden, det å ikke passe inn. Hun søker alltid etter ordene for å forklare det som andre sliter med å forstå og det folk føler seg alene i. Hun er opptatt av at alle skal tørre å bruke stemmen sin på sin egen måte. Det er ingen feil måte å uttrykke seg på og alle har noe unikt å bidra med. Ikke vær flink, vær deg selv.

Hilda Levin fotografert av Nicolas Tourrenc

Øystein Ulsberg Brager fotografert av Nicolas Tourrenc

Hilda Levin

Født: 1987

Bosted: Oslo

Utdanning og kompetanse: Hilda har vært dramaturg på Unge Viken Teater siden 2018. Hun har ansvar for målgruppene i barnehage og småskole, driver prosjektet ideutvikling og er veileder i UNG TEKST. Hun har en master i dramaturgi fra Århus Universitet, og er også utdannet teaterpedagog fra Örebro Universitet. Hun er fascinert av teaterets mange lag, og skrev masteren sin om å skifte mellom innlevelse og refleksjon i laiv og deltagende teater.

Bli bedre kjent med Hilda: Hilda brenner for retten til å være seg selv og til å få utfolde seg. Hun ønsker at alle skal få uttrykke seg og kjenne seg igjen i kunst og kultur. Hun har samarbeidet om deltagende kulturopplevelser i Hviterussland, Palestina og Libanon, og har programmert kultur- og politikkinnholdet til Oslo Pride. Hun synes at teater er spennende fordi det skaper rom for å utforske livet på komplekse måter, i felleskap og med alle sanser.

 

Øystein Ulsberg Brager

Født: 1983

Bosted: Oslo

Utdanning og kompetanse: Øystein har drevet UNG TEKST for Unge Viken Teater siden oppstarten i 2016 og vært ansatt som dramaturg siden 2019 med ansvar for målgruppene ungdom og unge voksne. Han har en BA i teaterregi fra Rose Bruford College i London. I 2008 startet han det internasjonale teaterkompaniet Imploding Fictions med fokus på moderne dramatikk.  Som frilans sceneinstruktør har han jobbet i det frie feltet og på institusjonsteatre. Medskaper av hørespill-podcasten The Amelia Project, en prisvinnende mørk komedie.

Bli bedre kjent med Øystein: Øystein er opptatt av antirasisme, fri kjærlighet og kjønnsmangfold. I 2016 fikk han sette opp en versjon av Vildanden på Teater Vestland der Gregers og Hjalmar var forelsket, en regi-drøm han hadde båret på siden han sto fram som skeiv i 17-årsalderen. I dag er han gift med den britisk-karibiske poeten Leeanne.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater