Av Thomas Møller

Nettverksmøte i Oslo

Det andre nordiske nettverksmøtet fant sted i Oslo 12-14. juni 2023.

Også dette andre nettverksmøtet var lagt opp med åpne offentlige debatter, workshops og internt seminar for ansatte. Og siden besøket fant sted under Heddadagene, var det naturlig å gjøre den første samtalen tilgjengelig for deres deltakere.

 

Et nordisk perspektiv

De tre kunstneriske lederne møttes til en samtale om både kunstneriske og politiske likheter og forskjeller, utfordringer og muligheter.

Hvorfor er et nordisk samarbeid som dette viktig og hvordan kan det styrke feltet og heve statusen til kunst og kultur for barn og unge generelt?

GJESTER:

  • Gustav Deinoff, kunstnerisk leder ved Unga Klara
  • Kari Ramnefjell, kunstnerisk leder ved Unge Viken Teater
  • Joachim Thibblin, teatersjef ved Svenska Teatern

MODERATOR: Kjell Moberg, kunstnerisk leder ved Kloden Teater

 

Ny scenekunst for barn og unge

Den andre dagen inviterte Unge Viken Teater de nordiske gjestene til å ta del i de kunstneriske diskusjonene med teamene for nyproduksjonene En fisk til Luna og Kameleonene. I tillegg deltok interne dramaturger og produsenter, som delte sine erfaringer. Dette endte opp med å bli en dag hvor mange fikk ny innsikt om ulike kunstneriske prosesser og metoder for målgruppearbeid i de tre nabolandene.

 

Inspirasjon og påfyll

Med tilgang på Heddadagenes rikholdige program, var dette nettverksoppholdet lagt opp på en slik måte at deltakerne skulle få anledning til å se forestillingene; Näkymätön kansa – Det usynlige folket, Bare rør, og Sepmer Eadem. Det ble også tid til et besøk på Kloden Teater, som åpnet dørene med både omvisning og lunsjsamtale.

Unge Viken Teaters første Alumni-samling gikk også av stabelen mens de nordiske gjestene var på besøk. Det var derfor stor stas for de unge dramatikerne som deltok å få besøk av dramatiker Erik Uddenberg (dramaturg ved Unga Klara). Han delte av sin kunnskap og bidro med inspirerende samtaler.

Foto av Erik Uddenberg: Lars Opstad

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater