Fra 16 år

Antologien 2024

- av Ung Tekst

Fra 16 år

Har du skrevet en tekst du drømmer om å se på trykk i antologien 2024

Har du skrevet en tekst du drømmer om å se på trykk?

Hvis du vil sende inn et bidrag til antologien, må det være en tekst som er ment for framføring på en scene.

Teksten må ha fått tilbakemelding fra UNG TEKST, enten gjennom skrivegruppa eller gjennom individuell tilbakemelding fra en av dramaturgene ved Unge Viken Teater. Dette er et krav for å sikre at bidragene er så gjennomarbeidet som mulig før vi vurderer dem.

Hver deltaker kan bidra til antologien med maks tre tekster på til sammen maks 20 sider. Du kan sende inn flere tekster, men redaktøren velger hvilke tekster som eventuelt publiseres. Øvre aldersgrense er 30 år.

Hvis du har skrevet et manus i full lengde kan du få publisert utdrag i antologien. Send gjerne inn hele manuset til oss, slik at redaktøren kan velge hvilke utdrag som vil fungere best. Du kan komme med forslag selv.

Er du ikke deltaker i UNG TEKST enda? Ta kontakt med oss på ungtekst@ungeviken.no for å bli kjent med oss og vårt tilbud, og for å få muligheten til å sende inn ditt bidrag til antologien. Du kan få tilbakemelding på teksten din av dramaturg eller ta den med på skrivegruppa som holdes annenhver torsdag. Velkommen til oss!

Årets redaktør

Årets redaktør er manusforfatter Bahareh Badavi.

Bahareh Badavi er en iransk-norsk dramatiker best kjent for arbeidet sitt som serieskaper av NRK-suksessen Norsk-ish (2020), og har i sitt virke et spesielt fokus på tematikk som identifikasjon og tilhørighet. Badavi har i tillegg et brennende engasjement for mangfold og unge talenter, og startet i 2019 arrangementet Nye Stemmer (NRK, Seriedagene Oslo) med sikte på å rekruttere flere mangfoldige historiefortellere i norsk film og TV-bransje. Badavi jobber nå med å ferdigstille Norsk-ish 2 som premierer på NRK høsten 2023.

Hva Bahareh ser etter i en god tekst:

«Jeg ser etter nye perspektiv, tanker og ideer som får meg til å føle og tenke, eller gir meg innsyn i verdener som til nå har vært fremmede. Historier jeg føler ikke kunne ha blitt fortalt av noen andre enn nettopp den forfatteren. Jeg vil bli overrasket, jeg vil føle noe – på godt eller vondt, jeg vil tenke nye tanker eller bekrefte gamle antakelser.

Men jeg ser også etter et slags engasjement i forfatteren, både for tematikken hen skriver om, men også for arbeidet som ligger i å sette sammen akkurat de ordene på akkurat denne spesielle måten. Til slutt ser jeg etter de stemmene som trenger nettopp dette ekstra dyttet som motivasjon til å skrive enda mer og enda bedre.»

Slik søker du:

Send førsteutkastet ditt til ungtekst@ungeviken.no innen 11. april 2023 for tilbakemelding, eller ta det med på Skrivegruppa.

Send endelig bearbeidet tekst til oystein@ungeviken.no innen 1. mai 2023.

Alle bidrag må sendes som et .doc eller .docx-dokument. Om teksten din har et spesielt layout som er viktig for innholdet, kan du også legge ved et PDF-dokument som referanse.

Vi ser fram til å motta søknaden din!

 

Boklansering

Antologien lanseres 21. mars 2024 på Vega Scene. Dette blir en innholdsrik kveld med lesninger fra antologien, musikkinnslag og en tale fra bokens redaktør.

Etter lanseringen vil antologien bli distribuert til biblioteker, skoler og teatre.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater