Høsten 2025 Fra 16 år

Blå menn

- av Mari Qviller

Høsten 2025 Fra 16 år
contactsheet med portretter av hovedrolleinnehaver Ulrik Græsli. en ung mann i hvit t-skjorte og åpen blå denimskjorte utenpå. Nærbilder av ansikt, detaljer, halvfigur

Det er den følelsen når du er så forelska, du er så forelska, at du bare vil finne et sted i verden for dere to.

Det er den følelsen når du er så forelska, du er så forelska, at du bare vil finne et sted i verden for dere to.

Darius har et sånt sted: den gamle forlatte familiegården, og Lucas vil bli med. De må bare hente nøklene først, hjemme hos moren og faren til Darius. Der får Lucas møte foreldrene til kjæresten sin for første gang. Mange av oss har opplevd det samme, og det går nesten alltid fint.

Nesten alltid.

Noen ganger er det skjær i sjøen.

Foreldrene våre vil jo alltid det beste for oss, de har en tro på at ting går fremover her i verden og at vi skal komme oss videre, få det bedre enn dem. Problemet er at deres planer for oss noen ganger ikke henger sammen med hvordan verden har utviklet seg.

«Blå menn» utspiller seg i løpet av en natt stinn av forelskelse, drømmer og lengsler. Vi møter en ensom mann som maler kuer, en boksesekk som lukter susp, svigermors fruktvin og en bilulykke.

De som overlever natta, spiser frokost sammen.

Vafler!

Hvem er det som ikke vil ha vafler etter en våkenatt?

Booking av skoleforestillinger

BLÅ MENN turnerer høsten 2025 og det er mulig å melde interesse for en skoleforestilling i ukene 44-46 (27.10. – 14.11.). Se priser for enkle eller doble skoleforestillinger her.

  • Målgruppe

    BLÅ MENN passer for elever på VG1 - 3 og for elever på folkehøyskoler.
  • Åpner for samtaler om psykisk helse

    Forestillingen handler om ung homofil kjærlighet, om kulturkrasj, generasjonsskiller og en ung manns søken etter et fast holdepunkt i livet - fortalt med humor og nærhet. Tematikken går rett inn i Verdensdagen for psykisk helse som i år handler om psykisk beredskap. "Noen kriser slår inn med full styrke (...). Andre utvikler seg over tid, som den tunge klumpen av uro i brystet, ensomheten som kryper inn i hverdagen, eller samholdet som gradvis forvitrer. (...) I dag kjenner mange på uro og usikkerhet, i verden rundt oss og i egne liv. Det stiller nye krav til hvordan vi tar vare på vår psykiske helse, som enkeltpersoner og som samfunn." (Kilde: verdensdagen.no)
  • Gratis førprat

    Vi kommer gjerne på besøk til dere i forkant av forestillingen og gir elevene en kort innføring i stykkets form og tema. Det er også mulig å booke et møte med den unge dramatikeren, Mari Qviller. Mari er en svært engasjerende formidler som vil kunne gi elevene mange spennende innganger til forestillingen. Ta kontakt hvis dere ønsker å booke en gratis førprat!
  • Aktiviteter og undervisningsopplegg

    På verdensdagen.no er det samlet undervisningsopplegg, aktivitetsforslag og fagstoff som kan brukes i undervisningen i forkant eller etter teaterforestillingen. Det omfatter blant annet filmer, podcast, fagstoff og nøkkeltall.

Kreditering

Med: Ulrik Græsli, Aleksander Varadian Johnsen, Tiril Pharo og Espen Løvås
Regi: Kjell Moberg
Scenografi og kostymer: Katja Ebbel
Dramaturg: Lina Killingdalen

  • Produksjon

    Produsent: Sandra Sandbye. Teknisk ansvarlig: Håkon Karlsen. Kommunikasjonsansvarlig: Anika Mackenroth. Formidler: Sofie Anna Røger. Innholdsprodusent: Erlend Dalhaug Daae. Turnélegger: Thomas Møller. Plakatfoto og -illustrasjon: Morten Bendiksen.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater