7. desember Fra 16 år

Debutantslipp 2023

- av UNG TEKST

7. desember Fra 16 år 3 timer Unge Viken Teater

Vi presenterer fire nye norske dramatikere! Bli med UNG TEKST for en kveld fylt med lesninger og intervjuer.

 Fire nye verk fra fire nye stemmer

I debutantprogrammet har vi invitert fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2023. Torsdag 7. desember presenteres de på Vega Scene.

Debutantslipp!

I debutantprogrammet har vi invitert fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2023 mens de skriver sitt første eller andre skuespill. Torsdag 7. desember presenteres de på Vega Scene der får oppleve iscenesatte lesninger fra debutantenes manus. Det blir også intervjuer. Bli med og oppdag fire nye verk fra fire nye stemmer

Debutantene du kan glede deg til å møte er:

Frida Bjørnland (f. 1995)

Frida Bjørnland er skuespiller utdannet ved NSKI høyskole. Hun skriver stykket The Big Rip, en historie om Jo som flykter til Mars, men som får hjelp av Iben til å komme tilbake. Kanskje blir det lettere å være på jorda når man er sammen om det?

“Ei anna teori kalles for «The big rip»: I dette scenarioet så vil universet, som stadig utvides i stadig større hastighet, til slutt bli revet fra hverandre fordi kreftene fra akselerasjonen vil bli så sterke at gravitasjonen ikke lenger vil være tilstrekkelig for å holde universet samlet”.

 

Hannah Adolfsen Fjeldbraaten (f. 2004)

Hannah går siste året på dramalinja på Halden videregåendeskole. Hun har skrevet manus for Den Unge Scene, og deltar i årets antologi for Ung Tekst. I tillegg har hun deltatt i ulike filmproduksjoner, og er lokallagsleder i Nedre Glomma Natur og Ungdom.

Hannah skriver på stykket Undergangsvann, som handler om den anerkjente bioteknologen Janne Haugen.

Etter å ha mistet ektemannen sin under en middagsulykke i hennes bursdagsselskap, utvikler hun en sterk angst for å dø. Janne legger ut på en reise i det store, dype havet for å finne en udødelig manet slik at hun kan tilintetgjøre tilintetgjørelsen.

 

Kristine Brusdal (f. 1999)

Kristine Brusdal er skuespiller utdannet fra Westerdals Høyskolen Kristiania og jobber for tiden som journalist.

Hun skriver stykket Ikke et sånt barn om forholdet mellom tre generasjoner kvinner og om en datter som alltid har vært snill og flink men som i tenårene blir fylt av et svartsyn som hennes mor ikke forstår hvor kommer fra.

Kan traumer gå i arv? Er det vi ikke husker også en del av oss?

 

Kirsti Heitmann (f. 1994)

Kirsti Heitmann er skuespiller fra The Liverpool Institute of Performing Arts, og skriver stykket Utenomjord.

Stykket handler om en kvinne som er overbevist om at broren hennes har forlatt jordkloden med romvesen, selv om alle andre tror at han har tatt livet sitt. Utenomjord er en fortelling om ensomhet, sorg og tilhørighet, med dukker og romskip.

 

Les mer her: https://ungeviken.no/aktuelt/debutanter-2023/

 

Portretter tatt av Tøri Gjendal.

Forestillinger

Torsdag 7. desember, kl. 17:00

Sted Vega Scene

Sal: Teatersalen

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater