1. desember Fra 16 år

Debutantslipp

- av UNG TEKST

1. desember Fra 16 år 3 timer Unge Viken Teater

Vi presenterer fire nye norske dramatikere! Bli med UNG TEKST for en kveld fylt med lesninger og intervjuer.

 Fire nye verk fra fire nye stemmer

I debutantprogrammet har vi invitert fire unge dramatikere til å delta i et utviklingsløp som går gjennom hele 2022. Torsdag 1. desember presenteres de på Vega Scene.

Fire unge dramatikere har fått et oppdrag av Unge Viken Teater: å skrive sitt første helaftens verk. Debutantene har fått tett oppfølging fra dramaturger gjennom hele 2022. De har deltatt på gruppesamlinger og møter med bransje i inn- og utland. Vi avslutter året den 1. desember med en festdag til ære for ny dramatikk, der våre fire debutanter står i fokus!

Regissør Katinka Rydin Berge og dramaturgene Hilda Levin og Lina Killingdalen har håndplukket utdrag fra manus som isenesettes med hjelp fra skuespillerne Amell Basic, Ingri Enger Damon, Junaid Khan, Sindre Strand Offerdal og Catharina Vu.

Du kan vente deg lesninger om å ha putekrig med sin depresjon, om å ville reparere sin fortid, om søstre som blir til epletrær, og om å la seg bli innkalt til en krig som bare kanskje er din.

Det blir også spennende intervjuer med debutantene gjort av Mine Nilay Yalcin .

Debutantene du kan gleder deg til å møte er:

Tatiana Delaunay (f. 1995)

Tatiana Delaunay er en fransk-italiensk regissør utdannet ved Central Saint Martins i London og Kunsthøgskolen i Oslo. Hun skriver stykket The Sunny Side of Everything, en komedie om psykisk helse, hvor en ung kvinne blir holdt hjemme av sin psykiske lidelse, som har manifestert seg som en eldre mann som bare vil spise iskrem og se på «Minutt for minutt».

 

Astrid Berg Hauge (f. 1998)

Astrid Berg Hauge er manusforfatter fra Westerdals Høyskolen Kristiania, og skriver stykket RÅTE, om en voksen dame som aldri ble voksen, og en død lillesøster som har blitt til et råttent epletre.

 

Aleksander Varadian Johnsen (f. 1996)

Aleksander Varadian Johnsen er skuespiller fra The Liverpool Institute for Performing Arts, og skriver stykket Tamzara, en selvransakende og absurd utforskning av nasjonalisme og å være diaspora. Hvor dype røtter har du?

 

Mari Qviller (f. 2000)

Mari Qviller studerer scenetekst ved Norsk Skuespillerinstitutt, og skriver stykket Små blå menn, om en ung mann som vil ta over familiegården i Litauen for å starte på ny. Foreldrene hans må bare ikke oppdage at han har en kjæreste som heter Lucas som venter i bilen.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater