Premiere 31. august 2024 Fra 3 år

Jeg er!

- av Mariko Miyata-Jancey

Premiere 31. august 2024 Fra 3 år Unge Viken Teater

En leken forestilling som feirer identitet og egenverd

En dag som Erlend og Alma feirer at de lever (de finnes! Tenk så fantastisk!), får de plutselig en beskjed fra Kongen. Beskjeden er: «Gratulerer med at dere finnes! Velkommen til livet! Jeg befaler at dere må være dere selv på ordentlig! Hilsen Hans Majestet Kongen»

Så det prøver Erlend og Alma på alt de kan! Men hva i all verden betyr det å være seg selv? Finnes det liksom en ting man er? Er det en kjerne inni dem selv? Er det noe de kan skape? Noe de kan bestemme? Et spesielt antrekk? En egenskap de har? Hva er det Kongen mener??

«Jeg er!» er en leken forestilling som feirer identitet og egenverd. Forestillingen vil oppmuntre det unge publikummet til å bruke sin ekspertkompetanse som lekere, til å bli personer som rommer vidt! Vi kan ta på oss mange ulike roller og kostymer, leke oss til å være mer enn man trodde man var og turte være – samtidig som man hele tiden er seg selv. Og alt dette kan vi være uten å ha en lysende kjerne inni oss som viser vei. Bare famlende, prøvende, lekende så kan vi få være oss selv, alltid.

Materialet til «Jeg er!» er samlet hos barnehager i Akershus og Oslo og sammen med forsker Johanne Ilje-Lien ved institutt for barnehagelærerutdanning på OsloMet.  En ekstra takk til barn og voksne i Etterstad barnehage og Kjeller barnehage.

Dramatiker og koreograf Mariko Miyata-Jancey har også skrevet barneboka «Mieko danser» som dreier seg rundt samme tematikk.

Etter premieren vil forestillingen dra på turné til barnehager i Akershus

Kreditering

Dramatiker Mariko Miyata-Jancey
Med Erlend Auestad Danielsen, Alma Bø
Regi og koreografi Mariko Miyata-Jancey
Scenografi og kostymer Frankie (aka Ida-Marie Højris)
Dramaturg Lina Killingdalen
Forsker Johanne Ilje-Lien
Komponist Marte Røyeng
Stemmekonsulent Karstein Sollie
Produsert av Unge Viken Teater

  • Produksjon

    Produsenter: Carolinn Helgerud, Sandra Sandbye. Inspisient: Rebecca Christin Røsand. Teknisk ansvarlig: Håkon Karlsen. Kommunikasjonsansvarlig: Anika Mackenroth. Formidler: Sofie Anna Røger. Turnélegger: Thomas Møller. Tekniker: Benjamin Vermeulen.

Forestillinger

Lørdag 31. august, kl. 13:00

Sted Lillestrøm kultursenter, Tellus

PREMIERE

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater