21. april Fra 16 år

Målgruppemøter

- av Unge Viken Teater

21. april Fra 16 år 4,5 timer
Fotografi. Portrett av kvinne kledd i sort, men blå bakgrunn,

– hvordan skape trygge rom for barn og unge?

Unge Viken Teater utvikler og produserer scenekunst for barn og unge. Vi involverer målgruppen, også kalt vårt ekspertpanel så tidlig som mulig i våre utviklingsprosesser og prøveprosesser. Men hvordan oppnå god dialog uten å bli førende i samtalen? Hvordan skape trygge rom? Og hvordan snakke om vanskelige temaer?

Velkommen til en fagdag med fokus på målgruppene 0-25 år. Vi har invitert en av Norges mest anerkjente psykologer, Hedvig Montgomery, kunstnerisk leder Karstein Solli, scenekunstner Tiril Pharo og teatersjef Kari Ramnefjell. Sammen skal vi bygge og spre kompetanse om de ulike målgruppene og om hva som kjennetegner barn i ulike livsfaser.

 

Program

10:30 Teatersjef ved Unge Viken Teater, Kari Ramnefjell, ønsker velkommen

11:00 Stor kunst for de yngste – målgruppepresisjon Kunstnerisk leder for Seanse, Karstein Solli, holder foredrag om stor kunst for de yngste

11:40 Pause

11:45 Tett på barn i ulik alder og utvikling – frustrasjon og inspirasjon Scenekunstner, Tiril Pharo, holder foredrag om samarbeid med målgruppa i utviklingen av teaterforestillingen Testløpet og flere andre skapelsesprosesser inspirert av egne og andres barn.

12:15 Q&A med Kari Ramnefjell, Karstein Solli og Tiril Pharo

12:30 Lunsjpause (wrap)

13:00 Foredrag med psykolog Hedvig Montgomery

14:30 Samtale mellom Hedvig Montgomery og Kari Ramnefjell, med Q&A

15:00 Teatersjef ved Unge Viken Teater, Kari Ramnefjell, oppsummerer

Foto av Erik Edland

Foto av Geir Dokken

Om Unge Viken Teater

Unge Viken Teater er dedikert til målgruppene 0-25 år. Vi er et utviklingsteater med fokus på ny dramatikk, nye stemmer, nytt talent og nye arenaer. Vi produserer forestillinger i Lillestrøm, men turnerer i hele Viken. Gjennom satsninger Teater i barnehagen, Den kulturelle skolesekken og UNG TEKST oppsøker vi barn og unge der de er. Vi viser frem verden i stadig nye perspektiver og vekker nysgjerrighet og fantasi. Vi er særlig dedikert til å gi scenen til fortellinger som enda ikke er blitt fortalt. Vårt publikum er en sprikende målgruppe med mange forskjellige livserfaringer. Derfor tilpasser vi ethvert prosjekt til sitt spesifikke publikumsmøte.

 

Om Hedvig Montgomery

Hedvig Montgomery er en av Norges mest anerkjente psykologer og er spesialist innen familie- og parterapi. Hun holder en rekke kurs og foredrag for foreldre, barnehager, lærere og annet personell om relasjoner med barn og barns utvikling. Hedvig advarer mot å tro at voksne kan beskytte barna mot alle livets opp- og nedturer. Vi må heller lose dem igjennom det ukjente så de kommer sterkere ut på den andre siden.

 

Om Karstein Solli

Karstein Solli er scenekunstner, koreograf, regissør og førstelektor i skuespill, drama og teaterkommunikasjon. Han er også kunstnerisk leder for Seanse, senter for kunstproduksjon ved Høgskolen i Volda. Gjennom Karstein Solli Produksjoner lager han egenartede forestillinger for de aller minste og et voksent publikum, som alltid har høstet god mottagelse og anerkjennelse både fra anmeldere og publikum.

 

Om Tiril Pharo

Tiril Pharo er skuespiller, scenekunstner og teaterkursholder. De siste tjue åra har Tiril laget flere forestillinger for, og med barn og unge. Hun jobber mye med medvirkning og interaktivitet, og har derfor utviklet flere av forestillingene i dialog med målgruppa. Hun er bosatt på en gård i Indre Østfold, med mann, fire barn og en saueflokk.

Forestillinger

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater