17. september Fra 16 år

Snøbrun

- av Julian Karenga

17. september Fra 16 år 45 min Unge Viken Teater, Teater Ibsen og Hålogaland Teater
Utsolgt

En pulserende tankestrøm om identitet, om å være fremmed og høre til, og om den skitne brune snøen; det første vårtegnet i Tromsø.

Ny norsk dramatikk

Unge Viken Teater, i samarbeid med Teater Ibsen og Hålogaland Teater, er stolte av å presentere urpremieren på Snøbrun. Et helt nytt norsk verk skrevet av dramatiker og skuespiller Julian Karenga, iscenesatt av Huy Le Vo. Snøbrun er en sterk personlig fortelling der Karenga deler tanker om sin egen oppvekst og om prosessen med å finne seg selv.

Hvordan er det å vokse opp i et hvitt samfunn når man er mørk? Hvordan er det å være bare halvveis på innsiden – med ett bein i det norske og det andre i en afrikansk arv man ikke en gang selv kjenner til? Hvordan er det å alltid, uunngåelig, være annerledes?

 

Fra Vestfold til Viken til Troms og Finnmark

Forestillingen har urpremiere på Teater Ibsen 17. september. I januar og februar 2022 spilles forestillingen på skoler i Viken, før den reiser videre til Tromsø i april og mai.

Foto av Marte Refsdal

Foto av Marte Refsdal

I en skog av sosiale forventninger

I en skog av sosiale forventninger, stereotypier og projeksjoner, handler dette dypest sett om tilhørighet. Om å være annerledes; om å bli definert utenfra:

Det finnes utallige nyanser av personligheter og uttrykk vi blir presentert for gjennom media, reklame, filmer, teater og tv – som regel definert av majoriteten. Vi mates med stereotypiske roller for mørkhudete, asiatiske, homofile og fortsatt det samme for kvinner. Verden som blir presentert for et ungt mørkhudet barn er derfor ekstremt begrenset. Det handler om representasjon, men det stikker så mye dypere. – Julian Karenga

Iscenesettelsen veksler i form mellom privat samtale, reisebrev og konsert. I et lydlig og visuelt rom skapt av kunstnerne Amund Ulvestad og Ingeborg Staxrud Olerud, møter Julian publikum både tett på og tildekt. Vi sitter sammen i en uklar virkelighet, i en felles leting etter hvem vi er og kan være – sammen og hver for oss.

 

Foto av Marte Refsdal

Foto av Marte Refsdal

Krediteringsliste

Av og med Julian Karenga
Regissør Huy Le Vo
Lysdesigner Ingeborg Staxsrud Olerud
Lyddesigner Amund Ulvestad
Produsert av Unge Viken Teater, Teater Ibsen og Hålogaland Teater

Manuset til «Snøbrun» ble utviklet gjennom UNG TEKST, Unge Viken Teaters satsing på unge dramatikere

Forestillinger

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater