28. januar Fra 3 år

Verden sa ja

- av Kaia Dahle Nyhus

28. januar Fra 3 år 30 min Unge Viken Teater

En morsom forestilling om verdens utvikling, fra skapelse til nåtid.

Verden sa ja er en original og fargesterk evolusjonshistorisk skapelsesberetning. Det begynner i det tomme mørke verdensrommet. Så kommer lyset, tiden, havet – og «en gang var vi alle fisk».

Historien gir et storslagent overblikk, med både morsomme detaljer og en vemodig undertone. Her får vi verdenshistorien om økende kompleksitet, større trygghet og mer variasjon, men også om misunnelse, ufred og feilvurderinger. For vi er aldri «ferdige», det er alltid noe mer vi kan utvikle eller ønske oss. Historien er rik, unik og interessant for både barn og voksne. Forestillingen er visuell, fargerik og med nydelig figurdesign.

 

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) er født i Tønsberg og bor i Oslo. Hun er illustratør, forfatter og bildebokskaper. Hun har gitt ut 10 egne bildebøker og har fått flere priser blant annet Kritikerprisen for «Verden sa ja», NBUs debutantpris og Kulturdepartementets bildebokpris for illustrasjonene i «Håpe sa Gåsa» og for forfatterskapet. Hennes siste bildebok er «Gullkatt» som kom høsten 2022.

Fra Kritikerprisen for «Verden sa ja»: 
«Årets vinner minner om musikk, faktisk om ett av musikkhistoriens aller mest kjente verk. Det er første gang jeg selv har hørt for meg et helt verk inni meg mens jeg har lest en bok, og det er første gang musikken stemmer – i bilderytme, i tekstrytme, i fargebruk. Dette er selvfølgelig bare en referanse, men det er også en kvalitet. Det sier noe om vinnerverkets solide komposisjon når det kommer til språk, farger, tone, vekslinger og de ulike rytmer et litterært verk til enhver tid inneholder» – Karen Frøsland Nystøyl

 

 

Premiere
Forestillingen har premiere 28. januar 2023 og spilles i Viken gjennom Teater i barnehagen.

 

 

Kreditering

Av Kaia Dahle Nyhus
Regissør Janne Langaas
Skuespiller Marit Synnøve Berg
Idéutvikling og visuelt konsept Kristin Bengtson
Figurdesign og figurmaker Anna Granberg
Komponist og lyddesigner Rikard Strømsodd
Dramaturg Hilda Levin
Produsent Carolinn Helgerud
Produsert av Unge Viken Teater og Barske Glæder Produksjoner
Støttet av Spenn og Teater Innlandet

Forestillinger

Lørdag 28. januar, kl. 13:00

Sted Lillestrøm kultursenter

Sal Universet

Fra prøvestart

Fra prøvestart

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater