Våren 2024 Fra 3 år

Verden sa ja

- av Kaia Dahle Nyhus

Våren 2024 Fra 3 år 20 min Unge Viken Teater

En fascinerende forestilling om verdens utvikling, fra skapelse til nåtid.

Verden sa ja er en original og fargesterk skapelsesberetning. Det begynner i det tomme mørke verdensrommet. Så kommer lyset, tiden, havet – og «en gang var vi alle fisk».

Forestillingen gir et storslagent overblikk over vår planets utvikling. Den er full av morsomme detaljer og overraskelser, men har samtidig en vemodig undertone. Her får vi verdenshistorien fortalt i enkle bilder, fra tidenes begynnelse til vår tids økologiske krisetid. Og hva skjer nå – vi er jo aldri «ferdige», det er alltid noe mer vi kan utvikle eller ønske oss.

Velkommen til en visuell, fargerik og interessant fortelling for både barn og voksne.

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) er født i Tønsberg og bor i Oslo. Hun er illustratør, forfatter og bildebokskaper. Hun har gitt ut 10 egne bildebøker og har fått flere priser blant annet Kritikerprisen for «Verden sa ja», NBUs debutantpris og Kulturdepartementets bildebokpris for illustrasjonene i «Håpe sa Gåsa» og for forfatterskapet. Hennes siste bildebok er «Gullkatt» som kom høsten 2022.

Fra Kritikerprisen for «Verden sa ja»: 
«Årets vinner minner om musikk, faktisk om ett av musikkhistoriens aller mest kjente verk. Det er første gang jeg selv har hørt for meg et helt verk inni meg mens jeg har lest en bok, og det er første gang musikken stemmer – i bilderytme, i tekstrytme, i fargebruk. Dette er selvfølgelig bare en referanse, men det er også en kvalitet. Det sier noe om vinnerverkets solide komposisjon når det kommer til språk, farger, tone, vekslinger og de ulike rytmer et litterært verk til enhver tid inneholder» – Karen Frøsland Nystøyl

 

Norgespremiere
Forestillingen hadde Norgespremiere 28. januar 2023 på Lillestrøm Kultursenter og spiller utover våren i Viken gjennom Teater i barnehagen.

 

Kreditering

Av Kaia Dahle Nyhus
Regissør Janne Langaas
Skuespiller Marit Synnøve Berg
Idéutvikling og visuelt konsept Kristin Bengtson
Figurdesign og figurmaker Anna Granberg
Komponist og lyddesigner Rikard Strømsodd
Tekniker Eskild Backer Borgan
Dramaturg Hilda Levin
Produsent Carolinn Helgerud
Produsert av Unge Viken Teater og Barske Glæder Produksjoner
Støttet av Spenn og Teater Innlandet

Ein fantastisk moglegheit for små barn å lære om kordan jordkloden ble lagd.

Fra prøvestart

Fra prøvestart

Pedagogisk materiell

I forbindelse med vår barnehageturné har vi utviklet pedagogisk materiell til forestillingen. Bli med videre på oppdagelsesreisen gjennom lek, forming og refleksjon.

Visuell guide

I forbindelse med vår barnehageturné har vi utviklet en visuell guide til forestillingen. Den inneholder en beskrivelse av handlingen og en presentasjon av hvem man møter i forbindelse med forestillingen. Dere finner også en liste over mulige triggere. Disse er vi bevisste på, så det er lov å snakke, le, gråte, tikse og rope under vår visning. Det er også lov til å gå til og fra spillområdet dersom det er behov for det.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater