Utviklingsteatret

Idéutvikling

Fotografi: Bildet viser to skuespillere som har på seg drakter av skumgummi.

Vi legger til rette for utvikling av idéer, konsepter, manus og forestillinger.

Hva er idéutvikling?

Én gang i året inviterer vi scenekunstnere til idé- og konseptutvikling, manusutvikling og kompetanseutvikling. Ved idéutviklingsopphold stiller Unge Viken Teater med lokaler i inntil ti dager, minimum ett møte med målgruppen, honorerte prøvedager etter tariff og kunstnerisk veiledning.

Fotograf Marianne Bain

Fotograf Marianne Bain

Fra frø til forestilling

En forestillingsidé er sammensatt og består av flere deler. Når vi på Unge Viken Teater setter oss inn i ideene som blir sendt til oss, forstår vi dem utfra tre hovedkomponenter: tematikk, narrativ og form.

Vi leter etter ideer som forener alle disse tre elementene på en spennende måte, der en interessant tematikk utfolder seg gjennom en spesifikk historie, som kan rommes i en fengende form.

Sitter du med spørsmål som «hva består egentlig en idé av?» eller «hvordan blir det utviklet til noe mer?» kan du lese artikkelen Fra frø til forestilling her.

 

Representasjon

Vi skal lage best mulig teater for barn og unge i Viken. Det er en sammensatt gruppe, og vi har et ansvar for at vårt repertoar reflekterer dem. Det inkluderer representasjon, både i form av hvilke historier som fortelles og hvem barna ser på scenen. Les mer om vårt forhold til mangfold her.

 

Spørsmål?

Ta kontakt med en av våre dramaturger.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater