Om Unge Viken Teater

Bærekraftig scenekunst

Fotografi: Bildet viser en ung jente som sitter på skuldrene til en voksen person, men en ballong i hånden. I bakgrunnen skimtes et demonstrasjonstog for klimaet.

Unge Viken Teater har igangsatt satsningen "Bærekraftig scenekunst"

Unge Viken Teater skal legge NTOs klimaplakat og Grønt veikart for kunst- og kultursektoren til grunn for alle sine aktiviteter. Vi skal kartlegge omfanget innen produksjon, turné, daglig drift og markedsføring samt utarbeide en handlingsplan med konkrete mål og tiltak for å bidra til et grønnere teater.

 

Bærekraftig kostymedesign

Et av teatrets første grep er knyttet til kostymedesign. Vår nye mal for bærekraftig kostymedesign er utformet av Benedicte Olsson Lønes som er kostymedesigner på Unge Viken Teater (hospitant). Benedicte håper sjekklisten kan tydeliggjøre de små forskjellene og at kunnskap om bærekraftig kostymedesign bør deles på tvers av organisasjoner!

«Det å arbeide med kostymedesign trenger ikke å gå på bekostning av miljøet. Det er viktig å kunne skape kunst av høy kvalitet og på samme tid ha miljøet i bakhodet. Håpet er at punktene i malen er så enkle at enhver arbeidsgiver og freelancer kan inspireres til å få nye rutiner» – Benedicte Olsson Lønes.

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater