Om Unge Viken Teater

Om oss

Vi er dedikert til målgruppen 0-25 år, og definerer oss som et teater for barn og unge, og de voksne i deres liv.

Et teater for barn og unge

Unge Viken Teater er dedikert til målgruppen 0-25 år, og definerer seg som et teater for barn og unge, og de voksne i deres liv.

Ny dramatikk, nye talenter, og ny tenkning om teater og scenekunst for det unge publikummet er basen for alt vi gjør.

Vi har en egen satsing på Teater i barnehagen, leverer til Den kulturelle skolesekken, og driver UNG TEKST som et eget prosjekt for utvikling av ny scenetekst og nye dramatikere.

 

Vår historie

Unge Viken Teater ble stiftet som Akershus Teater i 2002 av Akershus Fylkeskommune, Skedsmo kommune, og Lillestrøm Kulturforum, og ligger i Lillestrøm. Vi leier lokaler i Lillestrøm Kultursenter. Her har vi kontorer, tre prøvesaler og samarbeider med Lillestrøm Kultursenter om øvrige arenaer.

Helt siden starten har vi hatt et særlig fokus på barn og unge, og med navneskiftet fra Akershus Teater til Unge Viken Teater tar vi med oss denne satsingen og gjør den til vårt fundament.

 

Åpne og inkluderende prosesser

Vi produserer forestillinger med rot i utviklingsprosesser som er åpne, inkluderende og søkende. Åpne fordi vi inviterer frifeltet og den store og stadig økende gruppen av frilansere inn til ideutviklingsprosesser. Inkluderende fordi vi deler ressurser og kunnskap med et mangfold av grupper. Søkende fordi vi leter etter det nye, de andre, det ukjente, og fordi vi vet at forskning og kompetanse må ligge til grunn for alt vi gjør. Vi tror at «det beste teatret» kan oppstå hvor som helst, men at det alltid må forankres i kunnskap om, og interesse for målgruppen.

 

Vårt publikum

Unge Viken Teater ønsker å være et viktig bidrag til scenekunsten for barn og unge både lokalt og nasjonalt i form av forestillinger av høy kvalitet, utvikling av kompetanse, sterke felleseier, og ikke minst et begeistret publikum på alle arenaer vi besøker gjennom året. Våre forestillinger når gjennom egen formidling og samarbeid med andre ut til ca. 70.000 mennesker i året.

 

Styret

Unge Viken Teaters styre består av:

Tove Bratten (styreleder)
Erik Myhrer (nestleder)
Anne Marie Lervik
Chi Ton
Erik Schøyen
Lone Kjølsrud

Hva leter du etter?

Få med deg hva som skjer på Unge Viken Teater